Onze biologische kippen kunnen naar hartelust scharrelen in ruim 6 hectare uitloop aan de zij- en achterkant van de stal. De dieren zijn te zien als je in noordelijke richting over de A-32 rijdt. De uitloop is ook te zien vanaf het fietspad langs de Trambaanweg.

Knotwilgen

minder verzadigdDe laatste jaren hebben wij meer dan 1.000 knotwilgen geplant. Deze wilgen staan in rijen, van voor tot helemaal achterin de uitloop. Hierdoor kunnen de dieren de wijde wereld op een veilige manier verkennen. Kippen zijn van nature bosdieren en blijven graag onder de beschutting van een bladerdek en takken als natuurlijke bescherming tegen roofvogels. Op zonnige dagen zijn de hennen ook blij met de schaduw onder de bomen.

We snoeien de knotwilgen om de 3-4 jaar. De grote stammen gebruiken we voor de houtkachels in ons woonhuis. De dunne takken versnipperen we en verspreiden we in de uitloop.

De hennen zijn verdeeld in vier groepen van elk 3.000 dieren. Elke groep heeft zowel in de stal als in de uitloop een eigen afdeling.

Watervogels weren

In 2013 hebben we zoveel mogelijk sloten gedempt om de leefomgeving van de kippen onaantrekkelijk te maken voor watervogels. Vogelgriep wordt vrijwel zeker overgebracht door ganzen, smienten en eenden en we willen contact van de kippen met deze dieren dus zo veel mogelijk voorkomen.

Extra beschutting

In onze uitloop staan zwarte tenten om de kippen nog meer bescherming en beschutting te bieden.

alternatief 3 voorkant websiteVaak krijgen we vragen over de oranje kegels die in de uitloop staan. Deze kegels zijn een experiment. We hopen dat de kippen nieuwsgierig worden naar deze dingen en daardoor verder de uitloop in trekken.