Eindelijk was het dan zo ver. De kippen mochten na maanden ophokplicht in verband met de vogelgriep weer naar buiten. Zondag 8 februari gingen de luiken bij Egg-tivity in Havelte weer open en konden de dieren weer gebruik maken van de uitloop. Dit bijzondere moment werd door een cameraploeg van SBS6 vastgelegd. ’s Avonds was Egg-tivity te zien in Hart van Nederland.

Conrad was duidelijk heel blij dat de dames weer frisse buitenlucht mochten opsnuiven. Hij stond te trappelen om de hennen los te laten. Rick en Nicky kwamen ook aan het woord. Rick vatte de blijdschap van ons allemaal nog even kort samen: ,,De kippen zijn vooral bezig met kip-zijn”, zei hij.

En zo is het maar net: als biologisch pluimveehouder richt je je bedrijf in met voldoende uitloop, strooisel en de vrijheid, zodat de kippen de hele dag ‘kip’ kunnen zijn.

Wijzelf, onze buren, de fietsers op de Trambaanweg en de automobilisten op de A-32 kunnen eindelijk weer genieten van rondscharrelde kippen in de weilanden naast de snelweg.

Zo hoort het!

De cameraploeg filmde het vrijlaten van de hennen van heel dichtbij.

De cameraploeg filmde het vrijlaten van de hennen van heel dichtbij.

 

 

Reactiemogelijkheid uitgeschakeld.